MIÉRT BÍZD RÁNK SZÁMÍTÓGÉPED?

 A Gyorslaptopszerviz csapata a legmodernebb eszközökkel felszerelve vállalja készüléked költséghatékony és gyors javítását.Összegyűjtöttük a legalapvetőbb hibákat, és néhány tanácsot, amivel esetleg el lehet kerülni őket. Ingyenes futárszolgálattal és bevizsgálással, akár telefonon keresztüli ajánlattal várjuk hívásod!

 Az alaplap nagy felületére forrasztott áramkörök fizikai hatásra (csavarás, nyomás), extrém hő hatására (eltakart, szennyezett szellőzőnyílások, rossz hűtés) vagy túlfeszültség következtében (hibás, vagy nem jó minőségű utángyártott töltő) néhány helyen elengedhetnek, meghibásodhatnak, amelynek következtében eltérő hibákat produkálhat számítógépünk: lefagyás, kockás kép, csíkos kép, pöttyös kép, nincs kép, fehér kép, csak nyomkodásra indul). Fontos, hogy soha ne emeljük egy kézzel a laptopot, mert ez egy tipikus olyan csavaró fizikai behatás, ami következtében sérülhet az alaplap. A szellőző nyílásokat minden esetben hagyjuk szabadon. Ne használjunk rossz minőségű, nagyon olcsó univerzális adaptert sem.
 
A jó hír, hogy az alapi meghibásodások szinte minden esetben megjavíthatóak alaplap csere nélkül is, de még így sem olcsó javításuk, ezért jobban megéri óvni számítógépünket.

 

Kijelző hibák

 Az egyik leggyakoribb hiba a kijelző törés, repedés, amit megelőzhetünk, ha óvjuk számítógépünket a fizikai behatásoktól, ütésektől. A laptop fedlapja nem alkalmas ütések kivédésére, ezért minden esetben érdemes jól védő laptop táskában szállítani a laptopot. Mivel a kijelző egy törékeny üvegfelület, ezért soha ne emeljük a laptopot a kijelzőjénél, nagyon könnyen megrepedhet.
 
Becsukásnál és kinyitásnál mindig középen, a kameránál kell megfogni a kijelzőt és úgy kell mozgatni, mert ilyenkor egyenletesen terhelődnek a zsanérok és kevésbé csavarodik a kijelző, így a zsanérok élettartama is hosszabb lesz és a kijelző biztos sem reped el.
 
Ha a zsanér feszül, akkor fordulj szervizünkhöz, hiszen ez is okozhat kijelző repedést, amit egy zsanér cserével megelőzhetünk. Soha ne csukjuk le úgy a laptopot, hogy a billentyűzet és a kijelző között hagyunk valamit.
 
További hiba jelenség lehet, ha nincs kép, vagy indulás után egy idő után eltűnik, a kép csak halványan látszik, a képen csak néhány részlet látszik, ezeket okozhatja a háttérmegvilágítás, fénycső, inverter hiba amit szervizünk minden esetben könnyen orvosol, hiszen nagyon nagy készletünk van cserealkatrészekből. A kijelzőt is óvjuk a folyadéktól, mert a nedvességtől nagyon könnyen meghibásodik. A pixelhibát nem lehet javítani, ha sok van belőle egy kijelzőn és már nem garanciális a készülék, akkor sajnos az egész kijelzőt cserélni kell.

 

Memória hiba

 Tipikus jellemzői a kékhalál (kék képernyő, fehér szöveggel, angol hibaüzenettel),
újraindulás, lefagyás.
 A memória hibát szoftveres teszttel és cserealkatrésszel nagyon gyorsan be tudjuk azonosítani és ki tudjuk javítani.
 
A cserén kívül vállalunk laptop memória bővítést is, így már nagyobb memóriával, gyorsabb teljesítménnyel kapod vissza laptopod.

Idősebb készülékeknél fordul elő leggyakrabban, ilyenkor arra lehetünk figyelmesek, hogy a számítógép nagyon lassúvá válik, nem indul az operációs rendszer vagy lefagy. Ezt okozhatja fizikai behatás (pl. leesés) vagy egyszerűen csak meghibásodás.
 
Ez esetben ajánlott minél előbb lemásolni fontos adatainkat a készülékről egy külső winchesterre vagy más adathordozóra, mert ha ez a folyamat elindul, akkor előbb-utóbb a merevlemez végleg el fog romlani, ami annyit jelent, hogy csak nagyon költséges módszerrel lehet majd lementeni az adatokat róla.
 
Ha meghibásodott a számítógéped merevlemeze, akkor fordulj hozzánk bátran és lementjük az adataidat.

 

Adatmentés, adatvisszaállítás

 Fontos adataink felbecsülhetetlen értéket képviselnek számunkra, ezért javasolt biztonsági másolatot készíteni róluk.  Ha mégis elveszítetted adataid, akkor hívj minket bátran!
 
Vállalunk adatmentést meghibásodott merevlemezről, pendrive-ról, memória kártyáról, vagy más adathordozóról.
 
Akkor se ess kétségbe, ha véletlenül letöröltél valami nagyon fontos fájlt, mert a letörölt adatokat is vissza lehet állítani, persze ekkor fontos, hogy ne másolj más fájlokat az adathordozóra. Más cégek nagyon magas adatmentési, adat visszaállítási díjaihoz képest nagyon kedvező áron vállaljuk ezeket a szolgáltatásokat.
 
Szolgáltatásaink közé tartozik nagyméretű adatok átmásolása egy adathordozóról a másikra Ez egy időigényes és gépigényes folyamat, amelyhez minden erőforrás a rendelkezésünkre áll.
 
Különleges szolgáltatásunk a jelszavak feltörése, amely folyamán szakembereink a számítógéped jelszavát programok segítségével kinyerik a számítógépből.

 

Beázás

 Mit tegyünk, ha folyadék ömlött a számítógépünkre?
 A legfontosabb teendőnk, hogy azonnal kikapcsoljuk a készüléket, levegyük róla az akkumulátort, és kihúzzuk a hálózatból. Ilyenkor nem szabad továbbhasználni a laptopot, mert a billentyűzetre, kijelzőre, alapra jutó folyadék nagy kárt okozhat a feszültség alatt levő készüléken.
 
Fejlett szervizek, így a gyorslaptopszerviz szervize is, rendelkeznek ultrahangos tisztító berendezéssel, amivel 90%-os biztonsággal kitisztítható a számítógép belseje, ezzel megóvhatjuk a további meghibásodásoktól. Előfordul, hogy a baleset után még minden tökéletesen működik, de akkor sem érdemes tovább használni a készüléket teljes tisztás nélkül, mert csak idő kérdése, hogy mikor adja fel a szolgálatot valamelyik kulcsfontosságú alkatrész.

 Gyakran a helytelen használat következtében hibásodnak meg laptopunk csatlakozói, így például az USB, jack, HDMI, hálózati töltő csatlakozó, stb. A Gyorslaptopszerviz szervize minden esetben cserélni vagy javítani tudja a szükséges csatlakozót.
 
Egy hibás csatlakozó  továbbhasználat esetén okozhatja az alaplap és más alkatrészek meghibásodását is, ezért érdemes minél előbb javítani.

 

Akkumulátor hiba

 Egy átlagos akkumulátor normál használat mellett általában 2-3 év használódik el, és 30 percnél tovább nem képes működtetni egy laptopot. Mivel ez használattól függ, ezért a legtöbb gyártó a többi alkatrésztől eltérően csak 1 év garanciát vállal az akkumulátorokra. Ha új akkumulátort akarsz vásárolni, akkor elég nekünk telefonon bediktálni a laptop pontos típusát, és mi futárszolgálattal eljuttatunk hozzád egy új akkumulátort.
 
Hogyan növeljem akkumulátorom élettartamát? Van néhány trükk, amivel új számítógépünk akkuját megóvhatjuk a korai elhasználódástól: vásárláskor háromszor formázzuk meg, ami annyit tesz, hogy töltsük legalább 12-16 órát (közben nyugodtan használhatjuk a számítógépet), majd merítsük le addig, amíg ki nem írja számítógépünk, hogy csatlakoztassuk hálózatra. Ha tudjuk, hogy az elkövetkező napokban hálózatról fogjuk használni a készüléket, akkor érdemes az akkut feltöltött állapotban kivenni a számítógépből, és akku nélkül használni a laptopot. Ilyenkor nem szabad egy-két hétnél tovább pihenni hagyni az akkut, mert az sem tesz neki jót. Tehát ha szinte mindig az íróasztalunkon használjuk a számítógépünket, akkor is érdemes 2-3 hetente egyszer lemeríteni és feltölteni. A harmadik javaslat az, hogy csak lemerülőben levő akkut kezdjünk tölteni, és soha ne szakítsunk félbe töltést, csak akkor, ha már fel van töltve az akku.
 
Ha ezeket mind betartjuk, akkor biztos, hogy nagyon sokáig 100%-os lesz laptopunk akkumulátora.

 

Hibás töltő

 A töltők két részből állnak egy 2 vagy 3 eres tápkábelből és az adapter részből. Ha a tápkábel rész romlott el, akkor szerencsénk van, hiszen sokkal olcsóbb azt cserélni, mint az adapter részt. A laptoptöltők javítását, forrasztását semmilyen esetben sem javasoljuk, egyrészt veszélyesek, másrészt szakszerűen nem javíthatóak.
 
Óriási készletünk van gyári, utángyártott és univerzális töltőkből, ezért rendelés esetén már a következő munkanapon átveheted otthonodban az új adaptert.
 
A töltők fizikai sérülésektől is gyakran hibásodnak, amit könnyen megelőzhetünk, ha óvjuk a fizikai behatásoktól az adapter részt és a kábelt. A kábelben gyakran érintkezési hiba jelentkezik, amit jellemzően úgy veszünk észre, hogy hol tölt az adapter, hol nem. Ezt a hibát a feltekerés és a kábel megtörése okozza.

 Okozhatja a ventilátor, hűtőcső meghibásodása vagy a szellőző nyílások, hűtőbordák szennyeződése, a hűtőközeg kiszáradása.
 
Körülbelül 6 havonta mindenképp érdemes a laptopunk belsejét is kitisztíttatni, mert az időközben összeszedett por, kosz olyan anyaggá áll össze a laptopok szellőző rendszerében, amely megakadályozza a hűtés tökéletes működését.
 
Takarításkor szervizünk a hővezető pasztát is kicseréli, ami a hűtőborda és a processzor között levő hő leadást segítő anyag. Ez idővel kiszárad, ezért ezt is érdemes 6 havonta újrakenni. A Gyorslaptopszerviz egy prémium minőségű hővezető pasztát használ, amit a gyártók is ajánlanak.
 
Egy túlmelegedett számítógép kikapcsol, ami azért jó, mert megvédi az alaplapot a károsodástól. Ez persze bosszantó és ijesztő lehet használat közben, de ezzel nagyobb meghibásodásokat lehet elkerülni.
 
A túlmelegedés elkerülése miatt érdemes számítógépünket mindig tiszta környezetben tartani és használni, és félévente a teljes belső takarításra szervizbe küldeni számítógéped.

 

Zsanér, burkolat fedlap törés, repedezés

 Fizikai sérülés, leesés, sok használat következtében megsérülhet a fedlap és a zsanér is. Szervizünk vagy eredeti új és bontott alkatrészekkel pótolja a meghibásodott alkatrészeket. A zsanér meghibásodása esetén javasoljuk a mielőbbi szervizelést, mert a feszülő, akadó zsanér előbb-utóbb a kijelző törését okozhatja.
 
Mint ahogy már korábban a kijelzőnél írtuk, becsukásnál és kinyitásnál mindig középen, a kameránál kell megfogni a kijelzőt és úgy kell mozgatni, miközben másik kezünkkel megtámasztjuk a billentyűzetet, mert ilyenkor egyenletesen terhelődnek a zsanérok és kevésbé csavarodik a kijelző, így a zsanérok élettartama is hosszabb lesz és a kijelző sem reped el.

 

Szoftveres hibajavítások

 Számítógépünk operációs rendszere használat közben ugyanúgy beszennyeződik és megsérül, mint egy autó a városi forgalomban, ezért ezt is fontos tisztítani, javítani. Sokan azt hiszik, amikor egy laptop lassúvá válik, akkor azt már le kell cserélni, de egy szoftveres karbantartás vagy újratelepítés csodákra képes.
 
Normál felhasználás mellett egy számítógép operációs rendszerét legkésőbb évente érdemes újratelepíteni, azért hogy gyors maradjon.

 Kérjen árajánlatot e-mailben az info@gyorslaptopszerviz.hu e-mail címről, vagy hívjon minket a +36 20 400 5208 -as telefonszámon.

 

Miért minket válasszon?
- telefonos bevizsgálás azonnal
- ingyenes árajánlat és szállítás
- villámgyors ügymenet
- legjobb ár
- 6 hónap garancia
Gyártói szerviz
Asus
Benq
Compaq
Dell
Fujitsu
Gigabyte
HP
IBM
Lenovo
MSI
Packard Bell
Sony
Samsung
Toshiba